Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. / Ε.Κ. Καλαμαριάς στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με δύο εισηγήσεις.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής αποτελεί πλέον έναν ισχυρό, πρωτοποριακό θεσμό που για 15η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους  Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην Σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ). Διεξάγεται από τις 25-28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ (Συνεδριακό Κέντρο Ν Οικονόμου).

Στόχος του είναι να αναδείξει τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών μας, να προσφέρει την εμπειρία συμμετοχής τους σε ένα επιστημονικό συνέδριο και ιδιαίτερα να δώσει τη δυνατότητα ερευνητικής, πρωτότυπης και δημιουργικής σύνθεσης. Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής προσφέρει μια προοπτική ψηφιακής αναβάθμισης της εκπαιδευτικής πράξης σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα την εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες και με θεματικές όπως η τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, οι έξυπνες συσκευές, το διαδίκτυο των πραγμάτων και η εκπαιδευτική ρομποτική, γίνεται πράξη η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου όπου η εκπαίδευση αποκτά άλλη διάσταση.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, Τρίτη 25 Απριλίου 2023, μαθητές/τριες της Β τάξης του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. / Ε.Κ. Καλαμαριάς παρουσίασαν δύο εισηγήσεις στην Κεντρική Σκηνή του συνεδρίου (Ενότητα Α, 09:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.).

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ήταν:

 

  1. Ο ρόλος της διατροφής στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας (dietandhealth.gr)

Εισηγητές: Κουκλιάκος Θεόδωρος, Κρυσταλλίδης Νικόλαος, Μπλέκου Ελισάβετ, Νίκογλου Δημήτριος, Ξανθοπούλου Ελένη, Πιτσάκης Δημήτριος (Β τάξη Τομέας Πληροφορικής)

Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί: Παπαστεργίου Κωνσταντίνος, Γρηγορίου Στυλιάνα, Τσαγκαρά Ξανθίππη

 

  1. Πρόταση για τη χρήση της επαυξημένης/μικτής πραγματικότητας στο μάθημα Βασικά Θέματα Πληροφορικής της Β ́ τάξης ΕΠΑ.Λ.

Εισηγητές: Μπλέκου Ελισάβετ, Ξανθοπούλου Ελένη, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, Φιρινίδης Δημήτριος (Β τάξη Τομέας Πληροφορικής)

Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί: Μπούρου Ελένη, Κωστελίδου Θεοδώρα

 

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.mathitiko-synedrio.gr/

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του σχολείου μας στο συνέδριο στο παρακάτω link: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – 1ο ΕΠΑ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *