ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2024

Κατά το παρόν σχολικό έτος 2023-2024, οι μαθητές/τριες της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών καθώς και μαθητές/τριες από την Α΄ τάξη συμμετείχαν στην πανελλήνια σχολική δράση “Ταπερίστας 2024” που διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Αρναίας.

               Στο πλαίσιο της δράσης αρχικά αξιολογήθηκαν οι γνώσεις τους γύρω από το υγιεινό δεκατιανό, τη βιώσιμη διατροφή, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών συσκευασίας τροφίμων που ήταν και οι κύριοι άξονες του προγράμματος.

               Δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός τοίχος (padlet) στον οποίο οι μαθητές/τριες εύρισκαν εύκολα πληροφορίες και υλικό για το θέμα, ανήρτησαν τις εργασίες αλλά και τις δημιουργίες τους και ήταν ένας χώρος επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και με τον διδάσκοντα και εμπεριείχε όλο το υλικό. Ο σύνδεσμος του ψηφιακού τοίχου είναι:

 https://padlet.com/fotraz1/2024-700mtkk7krnf9wgw

               Στη συνέχεια, εργάστηκαν και δημιούργησαν διάφορα υγιεινά δεκατιανά και μετά από έναν μικρό διαγωνισμό ψήφισαν το καλύτερο που ήταν “Το αμφίψωμο του Μερακλή“. Δημιούργησαν ένα ευφάνταστο βίντεο με τη συνταγή και τη χρησιμότητα της πρότασης, το οποίο παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη “του πιο αξιοζήλευτου δεκατιανού” και έλαβε την 2η θέση μεταξύ 14 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Το video αναρτήθηκε στο blog της ειδικότητας (http://blogs.sch.gr/fotraz) αλλά και στο blog του Ταπερίστα.

               Ήταν μια δράση από την οποία οι μαθητές/τριές μας κέρδισαν πολλές γνώσεις και  έδωσαν την υπόσχεση να γίνουν θετικοί πολλαπλασιαστές όλης αυτής της δράσης, ώστε κι άλλοι συμμαθητές, φίλοι ή και συγγενείς τους να μάθουν και να τροποποιήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, για να εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία αλλά και πιο βιώσιμο περιβάλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *